Salmiakspiritus 3 dobbelt 25% 1 ltr
search
 • Salmiakspiritus 3 dobbelt 25% 1 ltr

Salmiakspiritus 3 dobbelt 25% 1 ltr

28,95 kr.
Ekskl. moms
Stkpris v/ 12 stk, -10%

991562
 

Hurtig levering, 1-3 hverdage

 

Fri fragt ved køb over 1500,-

Salmiakspiritus 3 dobbelt 25% 1 ltr
Salmiakspiritus 25% kan bl.a. bruges til rengøring inden maling af emner eller overfl ader. Dette gøres ved at blande ca. 60 ml. Salmiakspiritus i 10 ltr. vand. Salmiakspiritus er også effektiv ved græspletter på tøj etc. Brug her en blanding af 1 del Salmiakspiritus, 1 del Husholdningssprit og 3 dele vand.

Sikkerhed

 • Ætsningsfare.
 • Opbevares utilgængeligt for børn.
 • Kommer stoffet i øjnene skylles straks grundigt med vand og læge kontaktes.
 • Brug særligt arbejdstøj, beskyttelseshandsker og -briller/ansigtsskærm.
 • Ved ulykkestilfælde eller ved ildebefindende er omgående lægebehandling nødvendig: Vis emballage eller etiket.
 • Undgå udledning i miljøet.
 • Se særlig vejledning/sikkerhedsdatablad.
 • Ved indtagelse: Kontakt omgående læge og vis denne beholder.

Salmiakspiritus <25%
Ammoniakopløsning 25%, 3-dobbelt Salmiakspiritus, Ammoniakvand. Klar farveløs væske med karakteristisk stikkende og kvælende lugt.

Afvaskning før maling
Bland 2 spsk. Salmiakspiritus med 5 liter vand. Vask grundigt og skyl efter med rent vand. Vinduespudsning og rengøring: Samme blanding som afvask før maling. Er også velegnet til rengøring af fedtede flader, neglebørster og kamme. Fjerner effektivt trafikfilm fra bilruder.

Få flotte, blanke vinduer
Den lavstående sol afslører ofte tydeligt, hvor meget dine vinduer trænger til at blive pudset. Du kan nemt lave dit eget vinduespudsemiddel med følgende blanding: 15ml 3db.Salmiakspiritus, 50ml Husholdningssprit, "ti dråber" opvaskemiddel samt ½ liter vand. Fyldes på en sprayflaske.

Rensning af guldsmykker
Guldsmykker (uden sten) fra 8 karat og opefter bliver blanke og skinnende med følgende blanding: I en skål blandes lidt opvaskemiddel og en hættefuld 3-db Salmiakspiritus. Hæld kogende vand over og læg guldsmykkerne i blandingen i ca. 1 minut. Der skrubbes evt. med blød børste. Skyl i koldt vand og tør efter med en blød klud.

Rengøring af jernpander
Den grimme, brune, karamelagtige substans på ydersiden af stegepanden renses med en blanding af brun sæbe og tredobbelt salmiakspiritus. Blandingen skal være som en lind grød. Smør ydersiden og bunden ind i grøden, og læg panden i en plasticpose og luk til. Lad panden være i posen i 2 døgn. Tag panden ud og vask den i varmt vand.

Rengøring af grill-rist eller bradepande
Kom risten i en pose, hæld salmiak spiritus i en kop og sæt koppen ned i posen. Luk posen tæt til og lad den stå til næste dag udendørs. Rengør herefter med varmt vand.

Græspletter
Fjernes med en blanding af 1 del Salmiakspiritus, 1 del Sprit og 3 dele lunkent vand. Ved pletfjerning på tekstiler prøves altid først på et 'usynligt' sted.

Glaslåger i brændeovn og pejs
Glaslåger i brændeovn og pejs kan rengøres med tredobbelt Salmiakspiritus. Kom noget salmiakspiritus på et stykke køkkenrulle. Dyp det vædet køkkerulle i aske og aftør glasset. Skift jævnligt papir.

Irring af kobber
Påfør emnet ren Salmiakspiritus 25% med klud eller pensel (eller neddyp emnet ganske kortvarigt.) Derved opnås en meget mørk blå/grøn irring af kobberet. Ønskes den karakteristiske lysere grønne farve, se Saltsyre 30%.

12 stk/ colli

DATABLADE CLP

991562
24 Varer