Kategori: Batterier

Der er 36 varer.

Viser 1-32 af 36 element(er)

Aktive filtre

Batterier

De fleste batterier kan inddeles i grupper primære og sekundære batterier.
De sekundære batterier kan genoplades, hvorimod de primære batterier er engangsbatterier. Derudover kan batterierne også inddeles i forskellige kemiske systemer, som hver især har deres fordele og ulemper. Vi vil nu gå i dybden med de forskellige batterityper.

Lithium (CR / BR / LI)

Lithiumceller kan producere spændinger helt fra 1,5 V (AA / AAA batterier) til omkring 3 V (knapceller og rundceller)
Lithiumbatterier kan ofte erstatte almindelige alkaliske batterier. Da denne type batterier har en længere levetid, er de også dyrere end andre primære batterier.
Lithium batterier er meget følsomme over for hurtig afladning, hvilket kan føre til overophedning og eventuel eksplosion.
Lithiumsbatterier er gode til apparater med et forholdsvis højt strømforbrug som digitalkameraer, ur, termometre, handelsegnere, videokameraer og forskellige bærbare elektroniske apparater.

Bly (Pb / SLA - forseglet blysyre)

Denne type batterier passer seng til større apparater, hvor vægt ikke har en stor betydning. Nutildags brugge blybatterier mest til biler, både, husvogne o.lign. Man kan dog også finde dem i alarmer, støvsugere og haveredskaber, men batteritypen er klassificeret som miljøfarlige. Blybatterierne kan hunde genanvendes 90%, hvis de bliver genbrugt korrekt.

Blybatterier kan ligge ubrugt i et år og kun miste 40% af batteriets ydeevne, da blybatterierne har laveste selvafladning af de genopladelige batterityper. Fordi batteriet ikke har godt af at ligge uopladet, skal batteriet altid være fuldt opladet. Men batteriet kan dog godt tåle at sidde i opladeren over en længere periode, da batteriet ikke er påvirket af “hukommelseseffekten.”

Dog har batterierne en ulempe, som er at det tager 8-15 timer ved oplade dem. Men alt efter hvordan batteriet bliver brugt, kan det oplades mellem 200-300 gange.